zdielať

Spojenie jedlo a topánky? Prečo nie!

topánky Spojenie jedlo a topánky? Prečo nie! 25626225 2022826877955128 8656412806645219153 o
Autor vždy dbá na farebné kombinácie. Zdroj: Tal Spiegel

Mnohým z nás sa z času na čas zrodí v hlave šialená myšlienka. Nie každý má však odvahu ich zrealizovať. Čo tak spojenie topánky a jedlo?

Tal Spiegel pochádzajúci z Tel Avivu predstavivosti medze nekládol, a tak vznikol unikátny projekt Desserted in Paris. Ide o fotografie dezertov spolu s topánkami, ktoré farebne a materiálovo užasne ladia. Nápad vznikol úplnou náhodou, keď si umelec fotil v Paríží, kde momentálne býva dezert a zistil, že ladí farebne s jeho topánkami. Začal vytvárať podobné fotky a popularita jeho výtvorov rástla. Najmä na sociálnych sieťach. A to až do takého rozmeru, že mu v roku 2017 vyšla kniha. Momentálne má na jeho instagrame vyše 217 000 followerov. Umelca často oslovujú rôzne známe cukrárne a takmer vždy dezert, ktorý fotí vyzerá ako umelecké dielo. Škoda ho zjesť. Keďže má za sebou dlhoročnú prax grafika a aj on sám je cukrár, toto spojenie je pre neho ako šité na mieru.

Vďaka jeho spoluprácam vzniklo mnoho tématicky zameraných projektov, kde fanúšikovia mohli vidieť týždeň iba čokolády ( The ultimate chocolate box week), Eclair week,  Týždeň zmrzlín a nanukov (Ice cream special week)  ako aj špeciálne sezónne projekty. Na Valentína boli jeho sociálne siete zaplnené týždeň srdiečkami v rámci projektu „The hearts of Valentines special“.

Keďže autor používa výhradne svoje topánky, jeho zbierku viac ako 150 topánok mu môže závidieť nejedna žena.

Kniha Pâtisseries de Paris

Desserted in Paris
Facebook/ Instagram

Kategórie:

Podobné články

mmnt.sk
Close Cookmode