zdielať

Svet malých čitateľov: Komiksy

knihy pre deti - IMG 20200917 124543 EDIT 1 - Svet malých čitateľov: Komiksy
Hilda a trol Zdroj: Autor článku

Yakari
Hlavného hrdinu môžete poznať aj z kresleného seriálu z televízie. Yakari je chlapec, ktorý žije medzi indiánmi, obklopený prírodou a dokáže sa rozprávať so zvieratami. V prvej časti tohto komiksu stretne divokého mustanga, s ktorým sa skamaráti a budú tvoriť nerozlučnú dvojicu aj v ďalších dieloch. Deti, ktoré nerady čítajú alebo s tým len začínajú, môže práve táto kniha zaujať a povzbudiť.

knihy pre deti - IMG 20200917 124848 EDIT 1 811x1024 - Svet malých čitateľov: Komiksy
Zdroj: Autor článku


Hilda a trol
Dobrodružný príbeh dievčatka s modrými vlasmi, ktoré žije spolu s mamou na samote. Objavuje čarovnú krajinu, ktorej súčasťou sú napríklad trolovia, či iné bytosti. Vďaka krásnym ilustráciám bude baviť aj menších, ktorým budú čítať rodičia, no skvelá je aj pre začínajúcich čitateľov.

Artur a zlaté lano
Príbeh je pretkaný mytológiou, chlapec Artur sa v knihe stretne s bohom Thorom a vlkom Fenrirom. Chlapec bol vždy trochu iný ako ostatní, je však veľmi sympatický a odvážny. Kniha nemá všetky prvky klasického komixu, no je v ňom prevaha ilustrácií a minimum textu.

Bol raz jeden život: Srdce
Veľmi známy seriál sa dočkal svojej knižnej podoby. Vydajte sa so svojimi deťmi na cestu do ľudského tela. Dozviete sa ako čo v tele funguje a že v ňom žijú malinké bytosti s množstvom práce.

 

knihy pre deti - IMG 20200917 155328 EDIT 1 693x1024 - Svet malých čitateľov: Komiksy
Zdroj: Autor článku


Zlatý zub

Komix od slovenských autorov s peknými farebnými ilustráciami. Hlavní hrdinovia objavia v pivnici umeleckej školy tajnú skrýšu.

Smradi

Niekomu môže pripadať názov zvláštny, no nenechajte sa odradiť, práve naopak. Je to veľmi vtipná kniha, plná na prvý pohľad negatívnych, strašidelných hrdinov, ktorí sa však rozhodnú konať dobré skutky. Vďaka skvelým obrázkom, zábave a malému množstvu textu rôznej veľkosti a typu, si cez ňu deti môžu obľúbiť čítanie, aj keď ho doteraz brali len ako povinnosť alebo nudu. Pretože prečítali za krátky čas a samy toľko strán, budú na seba hrdé.

knihy pre deti - IMG 20200917 124911 EDIT 1 730x1024 - Svet malých čitateľov: Komiksy
Zdroj: Autor článku

Nimona
Nakoniec ešte jedna určená pre starších čitateľov, teenagerov, no zaujme aj dospelých. Fantasy príbeh s humorom a akciou, kde je hlavnou postavou dievča so schopnosťou premieňať sa. Spája sa v nej stredovek a moderná doba, obsahuje pekné ilustrácie a sympatické postavy.

Hilda

Aaron Blabey: Smradi (Epizóda 1)

Kategórie:

Podobné články

mmnt.sk
Close Cookmode